. . . RUST in de CHAOS !!

Bodyscan & Relaxatie technieken 18 okt 2016

Speciale les rond relaxeren in stresserende omstandigheden met bodyscan- en ontspanningstechnieken. Een workshop voor vrijduikers, maar ook interessant voor iedereen die wil leren ontspannen in spannende tijden. Organisatie ism: NELOS , AmykosScylla diving en BLOSO.   LEES MEER ....

De ene dag doe je met gemak 5 minuten apneu, de andere week kom je na 2 minuten proestend boven water! Je fysieke vermogen en je longcapaciteit bepalen slechts voor een klein deel hoelang en hoe comfortabel je een apneu of vrijduik oefening kan doen.

Het mentale vermogen om tot rust te komen in een stressvolle situatie bepaald voor het grootste deel het succes en comfort van je freedive oefeningen. De parasympatische stimulansen van het zenuwstelsel zorgen voor een aangenaam kalmerend gevoel in het lichaam. Kalmerende stoffen en hormonen worden afgescheiden, de gedachten en gevoelens komen tot rust.

In deze workshop maak je kennis met oefeningen en technieken die een drukke geest tot rust brengen voor je apneu of vrijduik. In het tweede deel leer je om te gaan met angst, onrust en drukke gedachten tijdens een maximale apneu of vrijduik. 

Via bodyscan oefeningen, relaxatie- en meditatieoefeningen leer je een rustige 'lege' omgeving te maken in je hoofd. Daar geniet je niet alleen van tijdens het vrijduiken, maar je gaat ook ontspannen en volledig in rust terug naar huis!

Een aanrader voor iedereen die het echte ontspannen vrijduiken en de voordelen ervan voor geest en lichaam wil leren ontdekken.

Duur                    ± 2 1/2u
Plaats                  Zaal Concordia in 3272 Testelt
Datum                 dinsdag 18 oktober 2016  19:30 uur
Prijs                       € 1,- per persoon, (leden van Nelos en vrijduikers in opleiding)
                             

Waar vind ik  zaal concordia in Testelt? Achter de kerk van Testelt (Scherpenheuvel- Zichem) ligt de parochiezaal concordia en een ruime parking.