Parels van aanrakingen / the formless formMisschien heb jij handen om te helen of ben je hooggevoelig? Vind je masseren en contact maken leuk of ontspannend? Heb je interesse in gezondheidswerk of ben je therapeut met honger? Of Misschien kruip je altijd in je schulp, ben je net niet gevoelig of heb je angst? ... en ben je dat stilletjes beu?


Ontdek jou vermogen om te 'raken'!

Stel je voor... met één aanraking gerustheid brengen, of zachtjes je handen bewegen en pijnen verlichten. Stress en spanningen laten smelten door de juiste aandacht of slagbeweging! Of net leren genieten en durven gebruik maken van een aanraking op je lichaam...


De Rode Manueel werk voelt soms als toveren en dat is het ook. Over de loop van de jaren ontwikkelden we krachtig manueel werk dat zich niet laat beperken door vorm of technieken.

Je leert ruimte, zuurstof en voeding geven aan de evenwicht brengende elementen van je eigen lichaam en dat van anderen. Kijk en voel zelf tot welke ongelofelijke geneeskrachtige daden je lichaam in staat is.Er is geen ziekte of klacht waar het lichaam geen oplossing voor heeft! Ontdek hier hoeveel slimmer je lichaam is ... maak ruimte met je handen en je zal je ogen niet geloven!

Dit 'werk' omvat massage technieken en contactvormen in combinatie met ademhaling en je pure aandacht.

In deze lessen leer je je voelhorens aanscherpen en ze veilig gebruiken. Je leert rustig werken, je emoties beheren, je prikkels verwerken. Je ontwikkelt intense manuele technieken en massage. Maak stuk voor stuk schitterende heilzame aanrakingen en contacten. Op jouw tempo.

  • We trainen gouden handen, 
  • We oefenen in concentratie en (over)gevoeligheid, 
  • We leren luisteren en praten zonder iets te horen of te zeggen. 
  • Je leert oefenen in filteren van informatie en spanningen. 
  • Je leert veilig omgaan met de uitstraling en energie van anderen, 

A Formless art 

Er zijn geen vaste technieken die een voorbedachte uitwerkingen moeten hebben... maar wel unieke aanrakingen die speciaal voor 'dat' moment ontstaan! Dat kan alleen gebeuren als je vormloos, spontaan en met neutrale aandacht leert werken. Een uitdaging voor zowel onzekere beginners als professionele therapeuten.

  1. Formless Touch: vanuit aandacht en aanraking de techniek en de behandeling laten ontstaan. 
  2. Formless Relief: door Formless Touch ontspannen lichaam en geest spontaan. Er ontstaat een scherpe natuurlijke aandacht.

Hoe?

Eerst is er een stuk eigen ontspanning en maken we ons fysiek en mentaal klaar voor 'het werk'. Handelingen en technieken beoefenen we om beurt bij elkaar. We werken over de kledij, maar soms ook op de huid met olie. Dat komt omdat we basisvormen van alle contact technieken leren gebruiken in de les.


Voor gevorderde of geschoolde beoefenaars zijn er extra aanwijzingen en oefeningen.

Beginners kunnen na enkele lessen thuis reeds aan de slag.

Uiteraard nemen je handelingen niet de plaats in van een medische behandeling, ze zijn wel een stevige duw in de rug van een gezondheidsproces met verbazende resultaten tot gevolg!" TO TOUCH ANOTHER IS TO HEAL YOURSELF! "
Is het veilig?


Je staat onder voortdurende begeleiding van de lesgever. De handelingen en oefeningen in deze les zijn bedoeld als ontspanningstechniek, gevoels- en aandachtstraining. Ze zijn absoluut lichaamspositief. We voeren geen manipulaties of technische medische handelingen op het lichaam uit.

Elke oefening heeft tot doel aangenaam en interessant te worden bevonden. Dat is voor iedereen anders en op elk moment anders, leren aanvoelen waar grenzen zijn en er niet overheen gaan is een belangrijk onderdeel van de les.

Je veilig en thuisvoelen in je lichaam, in de les en tussen de deelnemers is het eerste cursusdoel! Naar huis gaan met een grotere glimlach of met een interessante geestelijke prikkeling is de afsluiting van een geslaagde cursusavond!

Contacteer ons als je twijfels hebt over een medische beperking, klacht of vraag van welke aard dan ook.Praktisch.


Wanneer: VANAF DINSDAG 3 OKTOBER elke eerste dinsdag van de maand (niet in de schoolvakanties)
van 19u30 tot 22u00 met uitloop tot 22u30

Data: 3 oktober, 7 november, 5 december 2017
         9 januari, 6 februari, 6 maart, 17 april, 8mei, 5 juni 2018

Zet de data alvast in je agenda.
Meld je op voorhand aan voor elke avond, graag per mail of via het contactvenster rechts op deze pagina.


Betaling:
Per cursusavond 30 EURO
Per 10 lessen 240 EURO.