"Zet je oude idee van gezondheid en prestaties maar bij het klein gevaarlijk afval!"

Ja het noemt hier 'Yoga met Bart',  maar toch gaat het niet over yoga en ook niet over Bart.
Het gaat over beste bezoeker en over uw prachtige voertuig dat we uw lichaam noemen. Weet U nog? Dat 'ding' dat je bij geboorte GRATIS kreeg, zonder huur of koopcontract!

Die  'chemische fabriek met benen' die op goede dagen fantastische dingen doet en plots (als je het net nodig hebt) niks meer, platte batterij!  Dat 'lijf' dat je helemaal high maakt als je verliefd bent, maar ook zonder waarschuwing in twee seconden miserabel, ziek en low.

Gedachten die je niet stil kan zetten, moeilijk in slaap komen, opgezette buik, vermoeide benen, krampen, duizelingen, snel vermoeid, allerlei ongeluk(jes),  je wil wel maar je kan niet ... moet ik nog even doorgaan?

Op deze website leer je SAMENwerken met je lijf en je hersenen zodat je terug aan het stuur zit van je leven. 

- Terug beschikking over je volle energie en potentie!
- Je leven en je omgeving kunnen leiden met je intuïtie!
- Vanzelf terug beter worden, 
- Mooie relaties kunnen aangaan.
 

waarschuwing! 
Lees NIET verder tenzij je bij de volgende omschrijvingen hoort!

  • Je bent ondertussen overtuigd dat je lichaam aan het roer moet staan van een goede gezondheid en niet je verstand!
  • Je hebt al van alles geprobeerd en niks was een definitieve oplossing voor jouw klacht of situatie!
  • Je hebt je vragen bij zoveel medicijnen, pilletjes en adviezen van buitenaf.
  • Je bent bereid om jezelf te nemen zoals je bent om mee te beginnen.
  • Je bent bereidt om de volgende vraag te onderzoeken: "ik weet het allemaal...maar waarom doe ik het niet?"
  • Je bent je ervan bewust dat op deze site en in de informatie die je hier gaat lezen puur informatief en recreatief is en geen medische adviezen betreft. Als je je zorgen maakt over je toestand ga dan naar eerst naar een huisarts. 

Het is verliefd denk ik.


Je lichaam is verliefd op je. Want wat er ook gebeurt, wat jij er ook mee doet, het probeert er altijd voor te zorgen dat jij er het beste van kan maken! (Daar kunnen veel koppels nog iets van leren.)

Snijd je in je vinger, het groeit vanzelf terug dicht. Eet je teveel, verteert het toch nog zo goed mogelijk. Beleef je iets heftigs, laat het je toch de ruimte om verder te functioneren...


Het probeert altijd vriendelijk te zijn en te groeien, Het heeft de ongelofelijke drang om dat zo lang mogelijk te doen. EN jij hoeft daar niets voor doen. Het gaat dus vanzelf.
Het Gaat Vanzelf. 

Vanzelf op je gezonde gewicht komen, gelukkiger worden, fitter worden, beter slapen, minder stressklachten hebben, genezen en beter worden ... Je lijf en je hersenen doen dat allemaal zelf. Straffer nog, ze hebben jouw idee daarover niet nodig! Kan niet?  lees even verder


Alles start met jou idee over gezondheid, ik wil dat je eens nadenkt over het woord gezond. Weet je eigenlijk wel wat gezond is voor jou?

Wat gezond is voor jou weet ik ook niet, want dat is voor iedereen anders, maar ik kan je wel leren hoe je dat voor jezelf kan ontdekken! 

Laat ons beginnen met de algemene definitie van gezondheid.

' Gezondheid bestaat ZONDER UITZONDERING uit 
vlotte, spontane verbindingen en samenwerkingen 

tussen alle activiteiten van je lichaam, je geest en   je omgeving '


Of simpel gebracht, gezondheid is een netwerk vol vertakkingen waar alles met alles te maken heeft.
Je activiteiten, je omgeving, je relaties, je voeding... je hebt het begrepen, het hangt allemaal aan elkaar.


EN dus JA, die extra moeilijke kilo's of je slechte nachten of die allergie of die vermoeidheid, of die ziekte, of..., hangen even hard vast aan je drukke leven, als aan je hormonale stelsel, als aan je eetpatroon, als aan je emotionele reacties, als aan...

Het heeft dus geen zin om te gaan superfooden, te gaan sporten en Yogaën en al de rest bij het oude te laten. Dat noemen we 'monogezond' en je put je lichaam uit. Voor je het weet sta je terug bij af met meer kilo's, pijn of zieker dan ooit en/of niet gelukkiger. (de betere huisarts zal dat bevestigen)
HOE DAN WEL? 
wel... tijd voor 'Relatietherapie' voor jou en je lichaam.


" Het stilaan HER-inrichten van je activiteiten, je omgeving en je voeding volgens de echte behoeftes van jouw lichaam."


Erachter komen wat de echte behoeftes van je lichaam zijn, en ernaar leren luisteren met goesting! Dat is precies wat je hier op deze site  kan komen doen.


Klik en surf eens naar www.helder.club , daar vind je alles wat je nodig hebt om vrij te worden van jouw obstakels. Of dat dat nu je gewicht, stress, je slaappatroon of een lastige baas is, alle aanleidingen zijn goed om the critical work te starten.

ik zie je graag... helder, verder en beter!

Bart.