FREEDIVING is MINDFULL YOGA onderwater

Kennismakingsworkshop van 2 avonden op dinsdag 20 aug. en vrijdag 23 aug.

Leren ademen en mediteren doe je beter onder water! Dat is logisch want onderwater gaan op één ademteug vergt al je aandacht en concentratie.

Vrijduiken of freedive yoga is nieuwe vorm van yogabeoefening en mindfull meditatie voor mensen die het moeilijk stil kunnen maken in hun hoofd of graag Yoga en mindfullness training zoeken met een tastbare uitdaging.


Denken aan je werk of de afwas is er dan niet meer bij. Leren omgaan met prikkels en angst uit je lichaam en geest wordt heel tastbaar onderwater.


Maar er is ook een ontspannend effect... want het is niet de bedoeling om records te breken! Wel om je lichaam en geest mindfull te leren kennen/gebruiken.


Als een vis in het water.


Het moment dat je lichaam in contact komt met water treed er een reeks van reflexen op in je lichaam die nog stammen uit je verblijf in de baarmoeder.

Je ontspant, je bloeddruk harmoniseert, je hartslag daalt, bloedvaten systeem en hormonale systemen zetten zich in 'dolfijnmodus'.Tijdens de eerste avond krijg je begeleiding op het droge en ontdek je oefeningen die je ademhalingsmogelijkheden, lichaamskennis en beheersing verbeteren.

In het tweede deel van de workshop is het tijd om te water te gaan. (zwembad van Aarschot).  Je leert relaxeren in het water, te genieten van de veranderingen in je lichaam en je eerste 'freedive statics' te doen. (een tijdje zonder ademhaling onder water verblijven en onderzoekend genieten!)

Ook als je moeite hebt met het water, angst hebt of niet zo goed kan zwemmen ben je welkom. We werken in het ondiepe zwembadgedeelte en leiden je zachtjes de ontspannen wereld van het vrijduiken binnen. Als herboren kom je terug boven water.

Onderaan vind je een Filmpje van Guillaume Néry een kampioen vrijduiken, na onderzoek van zijn hersenen blijken die in 'vrijduikstand' dezelfde signalen en verbindingen te vertonen als die van de grote meditatiemeesters, volgens topwetenschappper en neuroloog Steven Laureys in  'Het no-nonsense meditatieboek'. (lees een pagina uit zijn boek hiernaast)

Angstreflexen en stressreacties komen onder beheer van je rustige geest.

Praktisch:


Data en locatie:

  • 1e les op dinsdagavond 20 aug. van 19U30 tot 22u30 Yogazaal RODE 68 TESTELT (3272)
  • 2e les op vrijdagavond 23 aug. van 20u30 tt 22U30 Zwembad van Aarschot Demervallei.(3200)


Wat breng je mee:
1e les een yogamatje en dekentje en je draagt soepele makkelijk zittende sportkledij.
2e les zwembadkledij, grote strandhanddoek, duikbril of zwembrilletje met neusklem.

Inschrijven en kosten:
De workshop met twee lesavonden en inkom zwembad kost 40 EURO. Je bent ingeschreven als je het bedrag betaalt via een overschrijving op rek nr: BE05 9731 1340 6875 en ons een mailtje stuurt met je naam en freedive yogaworkshop.