FREEDIVING is MINDFULL YOGA onderwater


Kennismakingsworkshop van 2 avonden op dinsdag 28 Jan. en vrijdag 30 Jan.

Leer ademen en mediteren onder water! Oefeningen in aandacht en concentratie.
Vrijduiken of freedive yoga is nieuwe vorm van yogabeoefening voor mensen die het moeilijk stil kunnen maken in hun hoofd of graag Yoga en mindfullness training zoeken met een tastbare uitdaging.

Denken aan je werk of de afwas is er dan niet meer bij. Leren omgaan met prikkels en angst uit je lichaam en geest wordt heel tastbaar onderwater.


Maar er is ook een ontspannend effect... want het is niet de bedoeling om records te breken! Wel om je lichaam en geest mindfull te leren kennen/gebruiken.


Als een vis in het water.


Het moment dat je lichaam in contact komt met water treed er een reeks van reflexen op in je lichaam die nog stammen uit je verblijf in de baarmoeder.

Je ontspant, je bloeddruk harmoniseert, je hartslag daalt, bloedvaten systeem en hormonale systemen zetten zich in 'dolfijnmodus'.Tijdens de eerste avond krijg je begeleiding op het droge en ontdek je oefeningen die je ademhalingsmogelijkheden, lichaamskennis en beheersing verbeteren.

In het tweede deel van de workshop is het tijd om te water te gaan. (zwembad van Aarschot).  Je leert relaxeren in het water, te genieten van de veranderingen in je lichaam en je eerste freedive statics te maken. (een tijdje zonder ademhaling onder water verblijven en genieten)

Ook als je moeite hebt met het water, angst hebt of niet zo goed kan zwemmen ben je welkom. We werken in het ondiepe zwembadgedeelte en leiden je zachtjes in de ontspannen wereld van het vrijduiken. Als herboren kom je terug boven water.

Onderaan vind je een Filmpje van Guillaume de Nery een kampioen vrijduiken, na onderzoek van zijn hersenen blijken die in 'vrijduikstand' dezelfde signalen en verbindingen te vertonen als die van de grote meditatiemeesters, volgens Topwetenschappper en neuroloog Steven Laureys in  "Het no nonsens meditatieboek".

Praktisch:


Data en locatie:

  • 1e les op dinsdagavond 28 jan. van 20u tot 22u30 yogazaal RODE 68 TESTELT (3272)
  • 2e les op vrijdagavond 30 jan. van 21U tot 22U30 zwembad van Aarschot Demervallei.(3200)


Wat breng je mee:
1e les een yogamatje en dekentje en je draagt soepele makkelijk zittende sportkledij.
2e les zwembadkledij, grote strandhanddoek, duikbril of zwembrilletje met neusklem.

Inschrijven en kosten:
De workshop met twee lesavonden en inkom zwembad kost 40 EURO. Je bent ingeschreven als je het bedrag betaalt via een overschrijving op rek nr: BE05 9731 1340 6875 en ons een mailtje stuurt met je naam en freedive yogaworkshop.